Amerikanen maken toch proefaflevering Vuurzee

20 december 2013 om 13:01 door Metro redactie
Amerikanen maken toch proefaflevering Vuurzee

(Novum) - Vuurzee krijgt alsnog een Amerikaanse versie. De eerste poging van zender ABC om het originele scenario van de VARA-serie, van Frank Ketelaar en Robert Kievit, te bewerken voor de Verenigde Staten werd niet goed genoeg bevonden. Schrijver Jenna Bans is er nu toch in geslaagd een versie af te leveren waar een proefaflevering van wordt gemaakt.

De versie van Bans, die ook voor series Grey's Anatomy en Scandal schrijft, is getiteld Sea of Fire en speelt zich af in een pittoresk plaatsje aan een meer in het Middenwesten. Net als in de Nederlandse versie wordt een kleine gemeenschap opgeschrikt door de verdwijning van een meisje, meldt de VARA vrijdag. Als blijkt dat ze samen met haar vriendinnen in een seksfilmpje heeft gespeeld, zwellen de geruchten en verdachtmakingen aan.

Het is de derde keer in korte tijd dat ABC een Nederlandse serie onder handen neemt. Eerder deed de zender dat met Penoza, dat Red Widow werd, en Overspel, oftewel Betrayal. De laatste twee werden na de proefaflevering allebei uitgebouwd tot volwaardige series.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d