Racisme-experiment BNN trekt 440 duizend kijkers

8 november 2013 om 12:23 door Metro redactie
Racisme-experiment BNN trekt 440 duizend kijkers

(Novum) - Het Grote Racisme Experiment van BNN heeft donderdagavond 440 duizend kijkers getrokken. Daarmee eindigde het door Sophie Hilbrand gepresenteerde programma buiten de top 25 van best bekeken uitzendingen van de dag, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Het programma is gebaseerd op een Amerikaans experiment waarbij in 1968 een groep nietsvermoedende jongeren werd verdeeld in een blauwogige en een bruinogige groep. De eerste groep wordt als minderwaardig behandeld. De onderzoekers keken of de anderen bezwaar maken of zich juist goed voelen bij hun 'superioriteit'.

De best bekeken uitzending van de dag was Geer & Goor: Effe Geen Cent te Makken. Het RTL 4-programma, waarin de zangers moeten rondkomen van een AOW-uitkering, trok bijna 2,2 miljoen kijkers.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d