Laurentien wil mening kinderen in pietendiscussie

12 november 2013 om 08:42 door Metro redactie
Laurentien wil mening kinderen in pietendiscussie

(Novum) - Prinses Laurentien vindt dat de mening van kinderen het belangrijkst is in de discussie over het uiterlijk van Zwarte Piet. "We moeten eigenlijk de kinderen vragen hoe ze hier over denken", zegt de prinses, die een boek schreef over het hulpje van Sinterklaas, in het AD.

"Kinderen kijken vaak heel anders, veel minder complex, tegen dit soort problemen aan dan volwassenen", legt ze uit. "Wat je vaak van kinderen hoort is: grote mensen maken grote stappen en soms ook te grote stappen." Laurentien vindt dat mensen naar kinderen moeten luisteren. "Sinterklaas is vooral hun feest, niet het feest van volwassenen."

De 47-jarige prinses schreef het boek Pietje Piet voor het koffiemerk Douwe Egberts. Laurentien, die getrouwd is met prins Constantijn, hoorde graag wat haar kinderen Eloise, Claus-Casimir en Leonore vonden van haar boek. "Ze vonden het verhaal heel grappig, alle drie. En ze vonden de tekeningen heel mooi."

Laurentien, die per 1 januari na tien jaar haar functie als voorzitter van de stichting Lezen & Schrijven neerlegt, vindt het erg belangrijk dat ouders hun kinderen voorlezen. "Ik zeg altijd dat vijftien minuten voorlezen per dag aan je kinderen de vuistregel is: dat prikkelt hun fantasie en versterkt hun denkkracht", legt ze uit. "Kinderen leren hun taal voor het grootste deel van hun ouders."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d