Kids Metro: Willem Voogd over Mees Kees deel twee

19 november 2013 om 09:28 door Bianca Brasser
Kids Metro: Willem Voogd over Mees Kees deel twee

Juliëtte: Een tweede Mees Kees-film komt bijna uit, is het moeilijker of makkelijker om in een tweede deel te spelen?
Aan de ene kant is het makkelijker, omdat ik de crew en de regisseur al ken. Ik weet waar ik mee bezig ben en wat de bedoeling is, maar het lastige is om een tweede deel net zo leuk en interessant te maken als het eerste.

Daphne: Hoe is het om met heel veel kinderen een film te maken?
Dat is leuk en gezellig, maar soms ook wel te gezellig. Tijdens de opnames van Mees Kees werd er op de set veel gekeet en gestoeid. Bij opnames voor films waar vooral volwassenen in spelen gaat het er vaak wat serieuzer aan toe. Met kinderen op de set gaat het allemaal wat langzamer.

Ivo: Hoelang ben je dan bezig geweest voor de tweede film?
27 draaidagen stond ik op de set, verspreid over twee maanden. En ik heb nog een stuk of zes repititiedagen gehad.

Ivo: Is dat lang?
Voor een familiefilm is dat best lang ja.

Nikee: Word je blij van acteren?
Ik vind het leuk om te doen, maar soms word ik ook verdrietig. In Mees Kees op kamp zit bijvoorbeeld een heel droevige scene. Daar leefde ik me zo erg in dat ik moest huilen.

Juliëtte: Wat gebeurde er dan in die scene?
Samen met Tobias staan we bij het graf van zijn vader. Ik stelde me voor hoe het zou zijn als ik bij het graf van mijn vader zou staan. Ik ging er zo ver in dat ik echt het gevoel had dat ik bij mijn vaders graf stond. Daar werd ik heel droevig van.

Nikee: Wat doe je eigenlijk naast acteren?
Ik voetbal en ga veel naar films en ik ben bezig met een fotografieproject samen met een vriend. Voor dat project heb ik jongens van rond de 20 jaar die nog met een knuffel slapen gefotografeerd.

Juliëtte: Hoe kom je daar nou bij?
Ik woon samen met drie vrienden en twee van ons slapen met een knuffel en twee niet. Zo kwamen we op een gesprek over waarom wel en niet met een knuffel slapen.

Juliëtte: Slaap jij nog met een knuffel?
Ja, een aap en hij heet Aap. Die heb ik sinds mijn geboorte.

Nikee: Word je herkend op straat als Mees Kees?
Ja, maar het ligt er aan hoe lang mijn baard is. Als ik me geschoren heb, word ik vaker herkend. Vaak is het alleen wat gegiechel achter me en soms komen kinderen naar me toe. Bijvoorbeeld gisteren was ik mijn fiets op slot aan het zetten en vroegen twee meisjes aan me: 'Bent u Mees Kees?' Toen ik 'ja' zei, keken ze elkaar aan, zeiden ze 'dank u wel' en renden ze weer weg.

Ivo: Wanneer komt film 3 over Mees Kees?
Nou er zijn nog genoeg boekjes die verfilmd kunnen worden, maar we moeten eerst even afwachten hoe kinderen deel twee vinden. Als er genoeg naar de bioscoop gaan wil ik wel een derde deel maken.

Nikee: Heb je alle boeken over Mees Kees gelezen?
Ik kende de boeken eigenlijk niet voor mijn auditie. Ik heb ze daarna wel allemaal gekocht, maar niet gelezen. De film is soms net iets anders dan het verhaal in het boek en ik wil voorkomen dat ik in de war raak.

Juliëtte: Kwam je vaak te laat op de set?
Nou, acteurs staan bekend dat ze wel eens lui of verstrooid kunnen zijn. Wij werden daarom elke ochtend rond zeven uur opgehaald met een auto die ons naar de set bracht. Daar ging ik dan ontbijten en kreeg ik make-up op.

Juliëtte: Make-up? Jeukt dat? En kreeg je lippenstift op? Mascara?
Jongens krijgen niet zoveel make-up op. Eigenlijk ging ik tien minuten zitten, deden ze even wat gel in mijn haar, een beetje poeder op mijn gezicht en dan was ik klaar. Dus geen lippenstift of mascara.

Juliëtte: Ivo, jij wilde toch nog wat vragen.. je weet wel..
Ivo: Ohja, mogen we naar de première van Mees Kees op kamp?
Van mij wel, maar ik heb helaas geen weggeefkaartjes.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d