Kids Metro - Marco Borsato: kansen voor kinderen

19 november 2013 om 09:34 door Tamara Evers
Kids Metro - Marco Borsato: kansen voor kinderen

Wout: Vind je het eng om voor zoveel mensen te zingen?
Vroeger wel, nu ben ik daar aan gewend geraakt. Maar het blijft spannend om mijn nieuwe nummers voor het eerst te laten horen, zoals vandaag. Ik hoop dat mensen mijn nieuwe muziek mooi vinden. Vonden jullie het leuk? In koor: Jaaaaaaa!

Joëlle: Wat is het mooiste liedje op je nieuwe cd?
Verlies raakt me het allermeeste. Dat komt omdat het gaat over een gezamenlijke vriend van mij en mijn tekstschrijver John Ewbank. De zoon van die vriend was ziek en is maar 15 jaar oud geworden. Dat is zo verdrietig. Verlies hebben we voor hem gemaakt. Ik moet er vaak van huilen.

Viva: Wij kijken allemaal naar The Voice. Wat is leuker, zingen of coach zijn?
Zingen blijft voor mij het allerleukste, maar het is ook geweldig om coach te zijn. Zal ik eens een geheim vertellen? The Voice Kids is het aller- aller- gaafste. Volwassenen help ik ook graag, maar met kinderen werken is stiekem veel leuker!

Joëlle: Hoe ben je zo bekend geworden?
Toen ik nog jong was bestond The Voice nog niet. In die tijd hadden we de Soundmixshow, dat leek er een beetje op. Iedere deelnemer moest een bekende artiest zo goed mogelijk nadoen. Heel, heel, heel lang geleden - in 1990 - heb ik die talentenjacht gewonnen.

Wout: Je bent ambassadeur van Warchild, wat vind jij het belangrijkste kinderrecht?
Dat kinderen de kans krijgen om op te groeien tot evenwichtige volwassenen. Ze hebben recht op liefde en aandacht, maar ook op onderwijs, dat geeft ze een kans om zichzelf te ontwikkelen. Dat lijkt misschien heel logisch voor ons, maar in heel veel landen is dat niet vanzelfsprekend. In gebieden waar oorlog is worden kinderen vaak ingezet als kindsoldaten. Dat woord zou niet eens mogen bestaan.

Annoeska: Wat is je grootste blunder ooit?
Ik maak best veel blunders, maar ik stond het meest voor gek toen ik een dagje naar de sauna ging. Ik wilde naar een andere ruimte gaan, maar trok per ongeluk de verkeerde deur open. Stond ik ineens met mijn blote kont op het parkeerterrein.

Giechelend houdt Viva een kleurrijke haarborstel onder Marco's mond als microfoon. "Wat vind je van het kapsel van je vrouw Leontine?", grinnikt ze.
Wat een grappige vraag, zeker met die borstel erbij! Leontine gaat altijd mee met de laatste modetrends. Daarom heeft ze bijna iedere maand weer een ander kapsel. De krulletjes die ze nu heeft vind ik heel erg spannend staan. Mijn eigen coupe verander ik niet zo vaak, maar het ziet er wel heel anders uit als ik wakker word. Volledig ontploft, net alsof ik het met een rotje gekamd heb.

Annoeska: Wil je voor iedereen uit onze klas een handtekening zetten?
Marco glimlacht: Hoe groot is jullie klas?

Annoeska: 28 kinderen. En mijn moeder wil er ook graag één!

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d