'Halina Reijn is een puber'

12 november 2013 om 07:56 door Metro redactie
'Halina Reijn is een puber'

(Novum) - Halina Reijn zit volgens haar vriendin Carice van Houten nu pas in de puberteit. "Jij bent jaren een acteernonnetje geweest. Je dronk niet, blowde niet, dacht alleen maar aan toneel", zegt Carice tegen Halina in De Telegraaf. "Eigenlijk ben jij nu pas aan het loskomen. Nu ben je pas in de puberteit."

Reijn beaamt de observatie van de 37-jarige Van Houten. "Ik durf nu inderdaad af en toe de controle los te laten", zegt de actrice. De 38-jarige Reijn zegt dat het komt doordat ze zich veilig voelt in haar vriendengroep. "Een urban tribe; van piepjonge tot iets oudere acteurs die veel en vaak bij elkaar over de vloer komen."

Van Houten, die samen met Reijn het boek Antiglamour schreef, maakt ook deel uit van de vriendengroep die verder bestaat uit onder anderen Hadewych Minis, Manuel Broekman, Marwan Kenzari. "Dat is mijn gezin. Mijn moeder heeft mijn vriendengroep laatst zelfs bedankt voor de warmte", legt Reijn uit.

Ook Kees van Nieuwkerk, met wie Van Houten sinds kort een relatie heeft, hoort bij de club. De actrice wil niet te veel praten over de prille relatie om deze te beschermen. "We zitten nu nog niet te wachten op de mening van anderen", legt Carice uit. "We willen het rustig laten groeien."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!