Backstreet Boys: "Het voelt geweldig om weer terug te zijn"

19 november 2013 om 09:42 door Constance van Amstel
Backstreet Boys: "Het voelt geweldig om weer terug te zijn"

De Backstreet Boys staan op 24 maart 2014 weer op een Nederlands podium. De Amerikaanse groep maakte maandag bekend dat ze volgend jaar de Rotterdamse Ahoy onveilig zullen maken tijdens hun Europese In A World Like This-tour. Hoewel de band de afgelopen jaren geregeld in ons land te vinden was, is het voor het eerst sinds 2006 dat de groep weer in de originele samenstelling optreedt. Bandoudste Kevin Richardson is na een afwezigheid van zo'n zeven jaar sinds vorig jaar weer terug bij de jongensgroep waarmee hij twintig jaar geleden wereldwijd doorbrak met het nummer We've got it going on.

"Het voelt geweldig om weer terug te zijn", vertelt Richardson (42) tijdens een interview met Metro. "Ik vind het echt leuk en ik durf ook te zeggen dat ik het echt gemist heb. Vooral de relatie met de andere jongens onderling en het creatieve proces als er weer nieuwe liedjes moesten komen. Wat ik niet mis is de stress die het optreden met zich meebrengt. En ik mis ook niet wat een gekkenhuis het soms kan zijn als we ergens naartoe moeten. Maar dat gekkenhuis geeft als we op het podium staan juist weer energie."

In 2006 gaf Richardson aan dat hij na dertien jaar niet langer deel uit wilde maken van de Backstreet Boys. Via een officieel statement maakte hij bekend zijn focus bij andere dingen te willen leggen en ook meer tijd te willen steken in zijn relatie en misschien een gezin stichten. Dat laatste is sowieso gelukt, want al in 2007 kregen hij en zijn vrouw een zoon.

De jongen, Mason, is inmiddels 6 jaar, maar had tot voor kort geen idee dat zijn vader een meisjesidool was. Het was dan ook erg grappig toen hij dat ontdekte, vertelt de comeback-kid. "Hij had me wel eens in een musical zien spelen, maar toen was hij 3. Hij had dus geen idee wat ik deed, tot we vorig jaar een optreden gaven in Central Park in New York. Hij stond vlak bij het podium en schrok in eerste instantie zo van al die gillende meiden dat hij begon te huilen. Maar halverwege zag ik dat hij het eigenlijk wel heel cool vond en tegen het einde stond hij zelfs te poseren voor foto's!"

Inmiddels heeft Richardson twee zoons en is hij een echte familieman. Hij heeft naar eigen zeggen minder last van de stress die het boyband-lidmaatschap met zich meebrengt en kan nu ook echt genieten van wat hij doet. "Ik neem mijn kinderen nu regelmatig mee op reis en dat maakt het voor mij allemaal extra leuk. Ik heb er ook echt plezier in nu. Waar ik eerder altijd last had van stress probeer ik nu juist te genieten van alles. En ik moet zeggen: dat lukt."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d