Spielberg eert Clooney voor humanitair werk

4 oktober 2013 om 12:59 door Metro redactie
Spielberg eert Clooney voor humanitair werk

(Novum/AP) - Steven Spielberg heeft George Clooney donderdagavond in het zonnetje gezet voor zijn humanitaire werk. De regisseur onderscheidde de acteur in het Museum of Natural History in New York met de Ambassador for Humanity Award, een ereprijs van de USC Shoah Foundation. Spielberg richtte de organisatie op met als voornaamste doel verhalen van Holocaust-overlevenden vast te leggen en te bewaren.

Clooney zette zich de afgelopen jaren vooral in tegen het geweld in de Sudanese regio Darfur. De acteur reisde meerdere keren af naar Afrika om vluchtelingen een hart onder de riem te steken en aandacht te vragen voor hun situatie. Spielberg vindt hem 'het ongeëvenaarde voorbeeld van actie ondernemen in plaats apathie', zo sprak hij. Bij de ceremonie waren onder anderen ook Sandra Bullock en Jon Stewart aanwezig.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d