O'Connor dreigt met juridische stappen tegen Cyrus

4 oktober 2013 om 12:03 door Metro redactie
O'Connor dreigt met juridische stappen tegen Cyrus

(Novum) - Sinéad O'Connor heeft haar advocaten betrokken bij haar ruzie met Miley Cyrus. De Ierse singer-songwriter is boos over tweets van de Amerikaanse zangeres, waarin ze verwijst naar een labiele fase waarin O'Connor enkele jaren geleden verkeerde. Cyrus plaatste de berichten omdat de singer-songwriter haar nieuwe clip bekritiseerde in een open brief.

"Mevrouw Cyrus heeft twee jaar oude tweets van mij geplaatst, die ik heb verstuurd toen ik ziek was en medische hulp nodig had. Ze heeft dit gedaan in een poging mij opzettelijk pijn en schade toe te brengen", schrijft O'Connor op Facebook. "Ik wil hierbij laten weten dat ik het goed maak en verzoek mensen, die denken dat de tweets actueel zijn, vriendelijk te stoppen me te mailen. De advocaten van mevrouw Cyrus krijgen van die van mij bericht over deze kwestie."

De singer-songwriter laat in een nieuwe open brief weten dat ze excuses eist van de zangeres, aan haar en aan Amanda Bynes. Cyrus vergeleek O'Connor met de actrice, die eind juli werd opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Bovendien laat O'Connor weten geen behoefte te hebben aan een ontmoeting met de zangeres, iets wat laatstgenoemde voorstelde in een reactie.

O'Connor schreef woensdag in een open brief aan Cyrus dat het niet 'cool' is om 'naakt te zijn en mokers te likken in je video's'. Ze doelde daarmee op de clip bij Cyrus' single Wrecking Ball. De singer-songwriter waarschuwde de zangeres ook voor 'seksuele exploitatie door muziekindustriebonzen'.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d