Nina Hagen theater in ter ere van Herman Brood

11 oktober 2013 om 09:06 door Metro redactie
Nina Hagen theater in ter ere van Herman Brood

(Novum) - Nina Hagen gaat de Nederlandse theaters langs met muziek van Herman Brood. "Herman was net zo groot als Elvis Presley", vindt de 58-jarige Duitse zangeres en ex-verloofde van de twaalf jaar geleden overleden Rock-'n-roll Junkie.

"We moeten de jonge generatie laten kennismaken met het werk van Herman Brood. Zijn teksten zijn net zo sterk als die van dichter Bertolt Brecht", zegt Hagen vrijdag in De Telegraaf. "Jullie krijgen allemaal les in 'heisse' rock-'n-roll en echte muziek. Het wordt 'toll'."

Hagen gaat niet alleen het theater in, maar werkt ook aan een album met gitarist Dany Lademacher van Wild Romance, de band van Brood. Hij schreef mee een groot aantal hits van de zanger, zoals Saturday Night.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d