John Newman niet uit op roem

11 oktober 2013 om 08:00 door Metro redactie
John Newman niet uit op roem

(Novum) - John Newman schrijft geen muziek om hits te maken. "Ik wil geen album dat het product is van wat andere mensen willen horen", vertelt de zanger, die een grote hit scoorde met het nummer Love Me Again, aan Novum Nieuws. "Ik doe niet mijn best om hits te maken."

Newman brengt maandag zijn debuutalbum Tribute uit. Op de plaat staan nummers die de zanger schreef toen zijn relatie uitging. "Het is een album waarop ik de breuk verwerk", omschrijft de 23-jarige Newman. "Het is heel puur en ik vertel hoe ik me voelde over de relatie."

De zanger vindt het soms wel lastig om de persoonlijke nummers te spelen. "Je herleeft het elke keer als je op het podium staat", legt Newman uit. Toch betekent dat niet dat hij in de toekomst minder persoonlijke liedjes gaat schrijven. "Ik wil laten zien wie ik ben en dat je me door mijn muziek leert kennen. Dat is waarom ik muziek maak."

Newman, die ook te horen was op de hit Feel the Love van Rudimental, heeft zijn album Tribute genoemd omdat hij mensen wil bedanken. "Dat was het belangrijkste van de plaat", vertelt hij. "Ik wilde mijn vrienden en mijn familie met mijn muziek bedanken."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d