De Prooi en Warriors in de race om Gouden Kalveren

1 oktober 2013 om 00:08 door Metro redactie
De Prooi en Warriors in de race om Gouden Kalveren

(Novum) - De Nederlandse dramaseries De Prooi van Theu Boermans en Warriors van Mijke de Jong zijn elk tweemaal genomineerd voor een Gouden Kalf. Beide series werden genomineerd in de categorie beste televisiedrama. Daarnaast werd Pierre Bokma genomineerd voor zijn rol in De Prooi en Mariana Aparicio Torres voor haar rol in Warriors.

Ook Exit van Boris Paval Conen werd genomineerd voor beste televisiedrama. Bokma mag het in de categorie beste acteur in een televisiedrama opnemen tegen Fedja van Huêt voor zijn rol in Overspel II en Issaka Sawadogo voor zijn rol in In het Niets. Bij de dames heeft Torres twee concurrentes, te weten Monic Hendrickx voor haar rol in Penoza II en Noortje Herlaar voor haar rol in Moeder, Ik Wil Bij de Revu.

De race voor het Kalf voor beste korte film gaat tussen Greifensee van Sonja Wyss, Vingers van Michiel ten Horn en Nummer Veertien, Home van Guido van der Werve.

Bij de lange documentaires gaat de strijd tussen The Only Son van Simonka de Jong, Parts of a Family van Diego Gutierrez en Soldier on the Roof van Esther Hartog. Achter de Toren van Astrid Bussink, Janus van Erik van Lieshout en Wild Zwijn van Willem Baptist dingen naar de prijs voor beste korte documentaire.

De Gouden Kalveren zijn de hoofdprijzen van het Nederlands Film Festival, dat op 25 september van start ging en vrijdag de poorten sluit. Dinsdagavond wordt bekend wie zijn genomineerd in de categorieën speelfilm, regie, scenario, acteur, actrice, mannelijke bijrol, vrouwelijke bijrol, camera, geluid, montage, muziek, en production design. Vrijdag vindt de uitreiking, gepresenteerd door actrice Anna Drijver, plaats in de Stadsschouwburg in Utrecht.

De uitreiking op vrijdag 4 oktober kan symbolisch zijn als Sawadogo een Kalf wint voor zijn rol in In het Niets. Het is die dag precies 21 jaar geleden dat de Bijlmerramp plaats vond, het thema van die film.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d