Will.i.am en Pharrell blijven ruzieën over I am

20 september 2013 om 20:31 door Metro redactie
Will.i.am en Pharrell blijven ruzieën over I am

(Novum) - Het conflict rondom Pharrell Williams' bedrijf I am Other is nog niet achter de rug. In reactie op Pharrells gang naar de rechter heeft nu ook Will.i.am nieuwe juridische stappen gezet. De Black Eyed Peas-rapper beweert dat Pharrell wel vaker namen van anderen jat, schrijft entertainmentwebsite TMZ op basis van rechtbankdocumenten.

Will.i.am vindt het niet kunnen dat Pharrell een Youtube-kanaal onder de naam I am Other is gestart. Volgens het lid van de Black Eyed Peas maakt Pharrell daarmee inbreuk op het door hem geregistreerde handelsmerk 'I am'. Will.i.am stapte naar de rechter, waarna Pharrell een tegenaanklacht indiende omdat hij zijn Youtube-kanaal wil blijven gebruiken. In reactie daarop heeft Will.i.am opnieuw documenten ingediend bij de rechter.

Daarin stelt de Black Eyed Peas-rapper dat Pharrell vaker weinig creatief is als het over merknamen gaat. Zo richtte Williams een platenlabel op dat Star Trak heet en liet hij het handelsmerk Pink Slime registreren, terwijl speelgoedfabrikant Mattel de naam Slime vast liet leggen. Ook haalt Will.i.am de lopende plagiaatzaak rondom de wereldhit Blurred Lines aan. Nabestaanden van Marvin Gaye beweren dat de hit van Robin Thicke, die door Pharrell is geproduceerd, is gejat van een van Gaye's hits.

Will.i.am is bang dat het publiek in verwarring achterblijft als Pharrell gebruik blijft maken van I am. De rapper wijst erop dat hij en Williams bij hetzelfde platenlabel onder contract staan en soortgelijke muziek maken.

Will.i.am liet het handelsmerk I am in 2001 vastleggen. De rapper heeft verschillende ondernemingen met I am in de naam. Pharrell richtte I am Other drie jaar geleden op. Williams produceert onder meer verschillende webseries onder die naam.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d