M.I.A. al anderhalf jaar in de clinch met NFL

21 september 2013 om 14:08 door Metro redactie
M.I.A. al anderhalf jaar in de clinch met NFL

(Novum) - M.I.A. heeft het al anderhalf jaar flink aan de stok met de American football-bond. De NFL eist 1,5 miljoen dollar van de zangeres en rapper, omdat ze vorig jaar haar middelvinger opstak tijdens haar optreden met Madonna in de pauze van de Super Bowl, de apotheose van het seizoen die live wordt uitgezonden.

Ongeveer een maand na het optreden op 5 februari 2012 klaagde de NFL M.I.A. aan, blijkt nu uit documenten die in handen zijn gekomen van het Amerikaans tijdschrift The Hollywood Reporter. De bond eist naast de 1,5 miljoen dollar ook publiekelijke excuses, wegens het schenden van haar contract en het schaden van de reputatie van de organisatie.

De advocaat van M.I.A. is echter niet onder de indruk. "Ze gaat een verklaring uitgeven waarin ze stelt hoe belachelijk het was van de NFL en de fans om zich zo op te winden over dit incident", zegt hij. De raadsman wijst onder meer op de 'homofobische en racistische uitlatingen' die de American football-spelers zelf doen in het veld.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d