Met plus size modeshow laait de discussie weer op

4 september 2013 om 05:41 door Sigrid Stamkot
Met plus size modeshow laait de discussie weer op

Nooit eerder gaf één van de meest toonaangevende modeweken ter wereld, de New York Fashion Week, kleding en dus modellen met een maatje meer een podium. De eer is weggelegd voor het Amerikaanse merk Cabiria dat op de officiële locatie, Lincoln Center, creaties van ontwerpster en creatief directeur Eden Miler in de maten 40 tot 52 laat zien. Daarmee is Miler de eerste in het zeventigjarig bestaan van de fashionweek die afwijkt van de ’standaard’ maten in de modewereld, waar size zero, maat 32 in Europa, nog altijd heerst.

Miler zegt op de website Fashionista al veel positieve reacties van vooral mensen met een maatje meer te hebben ontvangen. "Het is ons doel om gezien te worden als de andere labels, niet als het buitenbeentje. Hopelijk zullen andere ontwerpers ook volgen, zowel om esthetische als om gezondheidsredenen.”

De plus size discussie laait ieder modeseizoen wel een keer op. Eerder deze week sprak Project Runway mentor Tim Gunn zich er over uit in een interview met de Huffington Post, omdat het hem op viel dat de deelnemers van zijn programma het altijd moeilijk hebben om te ontwerpen voor ‘normale’ vrouwen. "Mode lijkt wel te stoppen bij maat 42”, zo zegt hij. Gunn noemde de kleding voor vrouwen met een maat meer zelfs ’weerzingwekkend. "Spuuglelijk en een regelrechte belediging voor deze vrouwen."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d