Laatste getuigenis in zaak rond dood Jackson

21 september 2013 om 12:52 door Metro redactie
Laatste getuigenis in zaak rond dood Jackson

(Novum/AP) - Michael Jacksons huisarts heeft vrijdag de laatste getuigenis afgelegd in de zaak rond het overlijden van de popster. Dokter Allen Metzger behoorde tot de meer dan vijftig getuigen die sinds eind april hun verhaal deden in de rechtszaak tussen Jacksons moeder Katherine en concertpromotor AEG.

Metzger vertelde onder meer dat de medicatie die de zanger slikte wel degelijk voor 'legitieme pijn' was. "Hij had het nodig", verklaarde de arts. "'Hij nam het niet voor de lol." Volgens Metzger had Jackson verschillende doktoren nodig vanwege 'huidaandoeningen, brandwonden en andere blessures'. Hij prees daarnaast Jacksons vrijgevigheid.

Katherine Jackson beschuldigt AEG van nalatigheid bij het in dienst nemen van dokter Conrad Murray, die in de gevangenis zit voor het toedienen van de dosis verdovingsmiddelen die de King of Pop in juni 2009 fataal werd. De concertpromotor, die betrokken was bij een nieuwe show die Jackson zou geven, beweert echter dat de zanger de arts zelf had ingehuurd.

Het proces is nu 21 weken aan de gang. Het is al vastgesteld dat Katherine gedeeltelijk afhankelijk was van het inkomen van de zanger en een schadevergoeding tegemoet kan zien, mocht ze haar gelijk halen. De verwachting is dat de jury volgende week zal beginnen met het beraadslagen over de schuldvraag.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d