Kijkcijferrecord laatste aflevering Breaking Bad

30 september 2013 om 21:05 door Metro redactie
Kijkcijferrecord laatste aflevering Breaking Bad

(Novum) - Een recordaantal mensen heeft zondag in de Verenigde Staten naar de allerlaatste aflevering van Breaking Bad gekeken. De tv-serie van AMC trok 10,3 miljoen kijkers. Dat waren er maar liefst 3,7 miljoen meer dan vorige week, toen 6,6 miljoen kijkers afstemden op de dramaserie.

Het eerste seizoen van Breaking Bad, dat in 2008 werd uitgezonden, werd met een gemiddeld aantal kijkers van krap 1,2 miljoen per aflevering slecht bekeken. Volgens filmtijdschrift Variety ging het de jaren daarna niet veel beter, maar steeg het gemiddeld aantal kijkers per aflevering in 2011 naar 1,9 miljoen. Vorig jaar keken gemiddeld 2,6 miljoen mensen per aflevering en het afgelopen jaar kon de serie een gemiddeld aantal kijkers van 5,4 miljoen per aflevering noteren.

Onlangs werd bekend dat er van Breaking Bad een spin-off komt rond de flamboyante advocaat Saul Goodman, gespeeld door Bob Odenkirk. Better Call Saul, zoals de serie vooralsnog heet, moet zich afspelen voor Breaking Bad.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d