John de Mol senior (81) overleden

27 september 2013 om 18:13 door Metro redactie
John de Mol senior (81) overleden

(Novum) - John de Mol senior is vrijdagmiddag overleden. De vader van mediamagnaat John en presentatrice Linda de Mol werd 81 jaar. De Mol, die al geruime tijd ziek was, stierf in zijn woonplaats Laren, maakte Talpa bekend.

John de Mol senior was muziekondernemer en zanger. In 1959 nam hij deel aan het Nationaal Songfestival met het nummer Een Beetje. De vakjury koos uiteindelijk voor de soloversie van Teddy Scholten. Met El Paso scoorde hij een grote hit.

De Mol richtte in 1962 de Stichting Conamus op. De stichting, inmiddels onderdeel van Buma Cultuur, behartigt de belangen van Nederlandse artiesten. Als directeur van Conamus richtte De Mol in 1987 de Academie voor Lichte Muziek op. Begin jaren zeventig was hij directeur van Radio Noordzee Internationaal.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d