Jeroen Krabbé na negen jaar weer op toneel

27 september 2013 om 16:16 door Metro redactie
Jeroen Krabbé na negen jaar weer op toneel

(Novum) - Jeroen Krabbé keert volgend jaar terug op het toneel. De acteur stond in 2005 voor het laatst op de planken. Vanaf maart is Krabbé te zien in Vaslav, het stuk dat is gebaseerd op het succesvolle boek van Arthur Japin. Dat maakte Delamar Producties vrijdag bekend.

Krabbé neemt de rol van impresario Sergej Diaghilev voor zijn rekening. "Al lang voordat Joop van den Ende me vroeg voor deze rol was ik gefascineerd door de figuur Diaghilev", laat Krabbé weten in een verklaring. "Jaren geleden heb ik zijn biografie gelezen en daarna ben ik me steeds meer gaan verdiepen in zijn geschiedenis met Vaslav."

Van den Ende vroeg Japin zijn roman uit 2010 te bewerken voor de toneelversie. "Arthur Japin heeft een prachtige roman geschreven en nu dus dit toneelstuk. Ik verheug me enorm om in deze rol weer op het toneel te staan", aldus Krabbé.

Maarten Heijmans speelt de hoofdrol van balletdanser Vaslav Nijinski. Volgens Krabbé is de 30-jarige acteur 'de gedroomde Vaslav'. "Toen hij binnenkwam bij de audities, wisten we het meteen." Noortje Herlaar neemt de rol van Vaslavs echtgenote Romola voor haar rekening.

Heijmans speelde eerder in onder meer de musical Verplichte Figuren en het stuk Expats. Volgend jaar is Heijmans te zien als Ramses Shaffy in de tv-serie over de chansonnier. Ook Herlaar heeft een rol in die serie, ze speelt Liesbeth List.

Vaslav, dat het levensverhaal van de balletdanser vertelt, gaat in maart in première. Kaarten voor het toneelstuk, dat wordt geregisseerd door Paul Eenens, zijn vanaf begin december te koop.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d