Avicii wilde altijd al samenwerken met Rodgers

17 september 2013 om 13:45 door Metro redactie
Avicii wilde altijd al samenwerken met Rodgers

(Novum) - De Zweedse dj Avicii wilde al heel lang samenwerken met Nile Rodgers. De 60-jarige gitarist, producer en oprichter van de Amerikaanse disco- en funkband Chic is terug in de schijnwerpers door zijn bijdrage aan Daft Punks Get Lucky. De 24-jarige Avicii was echter al liefhebber van de muziek van Rodgers lang voordat Daft Punk met hem samenwerkte.

"Ik ben altijd een fan van hem geweest", vertelt de dj aan muziekzender MTV. "Nu wil iedereen met hem werken, maar ik wilde altijd al met hem werken." Avicii en Rodgers maakten samen het nummer Lay Me Down, waaraan ook zanger Adam Lambert een steentje bijdroeg. Het nummer staat op het nieuwe album van de dj, getiteld True.

Avicii is bekend van hits als Levels en Wake Me Up. Rodgers' Chic scoorde eind jaren zeventig, toen de discomuziek floreerde, hits als Le Freak, I Want Your Love en Good Times.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d