Zombieserie The Walking Dead gebruikt in colleges

27 augustus 2013 om 08:52 door Metro redactie
Zombieserie The Walking Dead gebruikt in colleges

(Novum) - De Universiteit van Californië in Irvine begint met colleges gebaseerd op de zombieshow The Walking Dead. Dat schreef het Amerikaanse tijdschrift Variety dinsdag.

Het gaat om een online vak dat gratis kan worden gevolgd door iedereen ter wereld. De professoren in Californië zullen een mix van sociale wetenschappen, gezondheidszorg, wiskunde en natuurkunde presenteren met een hypothetische zombieplaag als uitgangspunt.

Om de cursus te spekken met voorbeelden is de universiteit een samenwerking aangegaan met AMC, het Amerikaanse tv-kanaal dat The Walking Dead uitzendt. De professoren kunnen op die manier scènes uit de zombieserie gebruiken in het curriculum.

Het eerste college staat gepland voor 14 oktober, een dag nadat het vierde seizoen The Walking Dead in de Verenigde Staten is afgetrapt. Studenten buiten de VS die de show pas later kunnen kijken, worden tijdens het college gewezen op spoilers zodat ze even kunnen wegkijken.

Twee andere Amerikaanse universiteiten, in Michigan en Illinois, bieden colleges over zombies, maar de Universiteit van Californië in Irvine is de eerste die een partnerschap is aangegaan met een televisiezender.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d