Mozes and the Firstborn vereerd met toer in VS

20 augustus 2013 om 18:01 door Metro redactie
Mozes and the Firstborn vereerd met toer in VS

(Novum) - De bandleden van Mozes and the Firstborn kunnen niet wachten tot hun eerste Amerikaanse toer begint. "Alleen al het feit dat we daar mogen spelen is een hele grote eer", vertelt zanger Melle Dielesen voor de camera van Novum Nieuws. De Eindhovense band stond afgelopen weekeinde op Lowlands.

De muzikanten spelen vanaf eind augustus achttien shows, onder meer met de Amerikaanse groep Broncho. "Ook al zou de band hierna uiteenvallen omdat we zo veel ruzie hebben gehad, dan is het alsnog alles waard geweest", gaat de frontman lachend verder. "Wanneer je beslist dat je buiten ons land wilt optreden, moet je net geluk hebben."

Hun muzikale carrière brengt vooralsnog niet veel geld in het laatje, maar daarvan liggen de heren niet wakker. "Ik denk dat iedereen die ooit een band is begonnen, er alleen maar van droomt dat je ooit benzine kunt betalen van je gage", vertelt bassist Corto Blommaert. "We zijn nu vooral erg blij met het idee dat we ons vol kunnen geven voor iets wat voor veel mensen enkel een hobby is."

Ondanks dat de band het afgelopen jaar grote stappen maakte en onder meer optrad op Best Kept Secret en Lowlands, durft Corto geen toekomstvoorspellingen te doen. "Als iemand tegen mij had gezegd dat ik een maand lang zou spelen in Amerika, had ik diegene niet geloofd", legt hij uit. "Ik ga nu niet meer zeggen dat ik een gouden of zelfs een platina plaat niet verwacht, want je weet het toch niet."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d