Monic Hendrickx mist Jeroen Willems ontzettend

3 augustus 2013 om 11:40 door Metro redactie
Monic Hendrickx mist Jeroen Willems ontzettend

(Novum) - Monic Hendrickx mist Jeroen Willems nog elke dag. "Bij hem heb ik veel meer een broergevoel. Jeroen inspireerde. Hij kon zó goed spelen", vertelt Hendrickx zaterdag aan het AD over Willems, die in december plotseling overleed op 50-jarige leeftijd.

Door de dood van Willems, met wie Hendrickx in Stellenbosch en Nynke speelde, staat de 46-jarige actrice anders in het leven. "Jeroen leefde op een sensuele en intense manier. Prachtig als iemand zo vol kan leven. Na zijn dood dacht ik: die zinnelijkheid moet ik meenemen."

In scripts van Hendrickx zit altijd een foto van haarzelf met Willems. "Om zijn energie vast te houden. Als ik sport, hoor ik Jeroen in mijn oortje Jacques Brel zingen. Het stimuleert me om in het moment te leven. Als het dan zo kort is, kun je er maar beter van genieten."

Willems kreeg op 3 december, Hendrickx' verjaardag, een hartaanval. "Zo'n stom cadeau", zegt Hendrickx over het samenvallen van haar verjaardag en de sterfdag van Willems. "Ik was met zeven vriendinnen op weg naar de film, toen een vriend belde. Ik heb de hele bus bij elkaar gegild. Als iemand niet dood mocht gaan, dan was het Jeroen. Het is gewoon te vroeg. Mijn verjaardag zal nooit meer hetzelfde zijn."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d