Kendrick Lamar verovert rap harten Lowlandspubliek

16 augustus 2013 om 22:54 door Metro redactie
Kendrick Lamar verovert rap harten Lowlandspubliek

(Novum) - Het kostte Kendrick Lamar vrijdagmiddag weinig moeite om de Grolschtent op Lowlands op z'n kop te zetten. De Amerikaanse rapper bracht hit na hit ten gehore van zijn plaat Good Kid, M.A.A.D City. Het publiek ging in de overvolle tent met name los op nummers als m.A.A.d city, Money Trees en Swimming Pools.

Later op de dag was Nederhop aan de beurt. De Jeugd van Tegenwoordig liet op Lowlands enkele nieuwe nummers horen, waaronder Een Barkie. Na een optreden van ongeveer een uur, waarin hits als Watskeburt, Let's Get Spanish en Sterrenstof niet ontbraken, onthulden de mannen ook de titel van hun nieuwe album: Ja Natuurlijk. "Het is uit het leven gegrepen", zeiden ze voor hun optreden.

Tom Odell, die vrijdagmiddag samen met Tim Vantoll en Traumahelikopter het programma aftrapte, was naar eigen zeggen blij op Lowlands te zijn en had voor de gelegenheid een zinnetje in het Nederlands ingestudeerd. "Hebben jullie het naar je zin?", vroeg hij. Later bedankte de Britse singer-songwriter zijn publiek voor het kopen van zijn plaat Long Way Down, waarna hij zijn hit Another Love inzette.

Net als bij Kendrick Lamar was ook de tent bij Seasick Steve tot de nok gevuld. Ook buiten de tent genoten mensen van de zeventiger, die zoals altijd zijn zelfgemaakte instrumenten had meegenomen. Bij Slayer ging het er zoals verwacht heftig aan toe en bij Nine Inch Nails viel naast de muziek de mooie lichtshow op.

Klein minpuntje van de dag was het weer. In tegenstelling tot vorig jaar, toen de temperaturen hoog opliepen en mensen wanhopig op zoek gingen naar schaduw, regende het pijpenstelen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d