Humberto Tan trekt ruim 700 duizend kijkers

27 augustus 2013 om 09:37 door Metro redactie
Humberto Tan trekt ruim 700 duizend kijkers

(Novum) - Humberto Tan heeft met zijn eerste uitzending RTL Late Night maandagavond 734 duizend kijkers weten te trekken. Dat meldt Stichting Kijkonderzoek dinsdag. De show staat daarmee op de vijftiende plaats in de lijst met best bekeken programma's. De talkshow van Knevel en Van den Brink trok 718 duizend kijkers.

Tan is blij met de kijkcijfers. "Ik had eerlijk gezegd nergens op gerekend", reageerde de presentator dinsdag in de ochtendshow van Edwin Evers. "Ik had gezegd: een half miljoen zou mooi zijn, dat is meer dan RTl 4 nu om 22.30 uur haalt. Maar dit is wel heel erg mooi."

Humberto ziet nog verbeterpunten voor RTL Late Night. "Af en toe was ik nog een beetje in de overdrive, maar dat wordt uiteindelijk veel rustiger", reageerde Tan, die zei zich een racepaard te voelen dat maanden in de startblokken stond. "En we hadden gisteren wat problemen met het geluid en ik was ook wat te lang in sommige gesprekken. Maar dat is een kniesoor die beter wil. Al met al ben ik tevreden."

Beide talkshows, die elkaar deels overlappen, legden het af tegen Hart van Nederland. De late editie van de nieuwsshow van SBS werd gevolgd door 881 duizend kijkers. Daarmee staat Hart van Nederland op de negende plek van de kijkcijfer top 25, RTL Late Night volgt op de vijftiende positie en Knevel en Van Den Brink staat op de zeventiende plek.

Het best bekeken programma van de maandagavond was het achtuurjournaal. Daarop stemden ruim 1,8 miljoen Nederlanders af. De zomerspecial van Memories en We Zijn Er Bijna maken de top drie compleet met respectievelijk ruim 1,5 en 1,4 miljoen kijkers.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d