DJ Chuckie geridderd door Desi Bouterse

20 augustus 2013 om 18:32 door Metro redactie
DJ Chuckie geridderd door Desi Bouterse

(Novum) - DJ Chuckie is maandagavond in Paramaribo tot ridder geslagen door president Desi Bouterse. De Nederlandse diskjockey, die in het verleden samenwerkte met beroemdheden als Michael Jackson, David Guetta en 50 Cent, mag zich nu commandeur in de Ere-Orde van de Gele Ster noemen.

Bouterse roemde de dj met Surinaamse roots, wiens echte naam Clyde Sergio Narain is, als iemand waarop hij persoonlijk 'bijzonder trots' is. "Suriname heeft zo ontzettend veel waardering voor u. U heeft niet alleen uw dromen verwezenlijkt, maar nu ook zelfs de wereld veroverd. U bent een van de beste dj's van het moment. Niemand kan u nog wegdenken", zei Bouterse tegen Chuckie.

De 35-jarige artiest en producent, die in zijn geboorteland is om deel te nemen aan een Caribisch cultuurfestival, toonde zich zichtbaar tevreden. Hij dankte Bouterse en het Surinaamse volk en zei vervolgens tegen het publiek 'ontzettend trots' te zijn op zijn Surinaamse afkomst. Via Twitter en Instagram deelde hij foto's van de versierselen die bij zijn onderscheiding horen.

Na de decoratieplechtigheid namen Desi Bouterse en Chuckie heel even gezamenlijk plaats achter de mengpanelen, voor een korte 'masterclass in mixing'. Daarna gaf de geboren Surinamer, die tegenwoordig op Aruba woont, een optreden voor de vele duizenden fans die de ceremonie in de Surinaamse hoofdstad bijwoonden.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d