Artsen gaan voor volledige genezing Jaap Buijs

27 augustus 2013 om 09:22 door Metro redactie
Artsen gaan voor volledige genezing Jaap Buijs

(Novum) - Voormalig artiestenmanager Jaap Buijs heeft maagkanker. Dat kregen hij en zijn zoon Aloys vorige week te horen. Hoewel de familie Buijs een zware tijd tegemoet gaat, gaan artsen voor een volledige genezing. "Helemaal nu we weten dat er geen uitzaaiingen zijn", legt Aloys dinsdag uit aan De Telegraaf.

De 67-jarige Jaap begint binnenkort met een eerste chemokuur, vertelt Aloys. "Na de eerste reeks chemotherapie zal zijn maag worden verwijderd. Wanneer hij sterk genoeg is, zullen er nog meer chemobehandelingen volgen." Jaap, die artiesten als Jan Smit, Nick & Simon, The Cats en George Baker Selection begeleidde, moet waarschijnlijk drie chemokuren ondergaan.

De diagnose maagkanker was een harde klap voor Buijs. "We gingen naar het ziekenhuis in de veronderstelling dat we te horen zouden krijgen dat mijn vader zijn galblaas moest laten verwijderen", vertelt Aloys. "Nog nietsvermoedend zaten wij in de wachtkamer. Tot we het kleine kamertje binnenkwamen en de dokter zei: meneer Buijs, het is niet de galblaas. U heeft maagkanker. En daar zaten we dan. De grond zakte onder onze voeten weg."

Jaap had al lange tijd maagproblemen en lag voor de zomer nog in het ziekenhuis omdat er door overgeven een ader in zijn slokdarm was gesprongen. "Waarschijnlijk was hij toen al ziek." Zijn maag is sowieso een zwakke plek van Buijs. "Bij Jaap was vroeger al een deel van zijn maag weggehaald omdat hij rond zijn twintigste een hele heftige maagbloeding had gehad."

Jan Smit, die zijn carrière dankt aan Buijs, vertelde maandag dat hij 'hele slechte dagen heeft gehad' sinds hij hoorde van Jaaps ziekte. "Hij is mijn tweede vader", zei Smit maandagavond in RTL Late Night. "Het is een rare tijd", vertelde de zanger, die vrijdag vader werd van zoon Senn. "We moeten het beste er maar van maken."

Dat vindt ook Aloys. "Het heeft geen zin om bij de pakken neer te gaan zitten", vertelt Buijs' zoon aan De Telegraaf. "Zo staat mijn vader er zelf ook in."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d