Tour 2013: Vacansoleil boycot Tour du Jour en Wilfred Genee

19 juli 2013 om 18:49 door Dave van Aken / ANP
Tour 2013: Vacansoleil boycot Tour du Jour en Wilfred Genee

Vacansoleil-DCM werkt in het restant van de Tour de France niet meer mee aan het RTL-programma Tour du Jour. Volgens de Nederlandse wielerploeg zijn er afspraken geschonden, waardoor er geen vertrouwen meer is in presentator Wilfred Genee en de redactie.

Genee zou tijdens de uitzending van donderdag foutieve beweringen hebben gedaan over ploegleider Jean-Paul van Poppel, die tijdens de Tour naar huis is gegaan. Volgens Genee zou de oud-sprinter overhoop liggen met zijn collega Aart Vierhouten, Vacansoleil bestrijdt dat. De ploeg wilde dat Genee zijn excuses zou aanbieden, maar het programma weigert dat.

"Wij begrijpen dat een journalist en een team vaak een ander doel dienen, maar we moeten wel kunnen werken op basis van vertrouwen en zonder dat er mensen beschadigd worden'', aldus ploegbaas Daan Luijkx.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d