Rapper DMX vraagt faillissement aan

30 juli 2013 om 20:40 door Metro redactie
Rapper DMX vraagt faillissement aan

(Novum) - De Amerikaanse rapper DMX heeft faillissement aangevraagd. Hij heeft schulden tussen de een en tien miljoen dollar, schrijft The Wall Street Journal. DMX kwam vorige week nog in het nieuws omdat hij naar verluidt met drank op achter het stuur was gekropen en geen geldig rijbewijs had.

Uit rechtbankpapieren blijkt dat de rapper nog onder meer 1,2 miljoen dollar aan alimentatie moet betalen. DMX heeft al enkele jaren last van financiële moeilijkheden, zo laat zijn management weten in een verklaring. "Een slechte boekhouding door zijn vorige management heeft ervoor gezorgd dat hij geen paspoort meer heeft."

Met de faillissementsaanvraag wil DMX zijn zaken weer op orde brengen, zodat hij een paspoort krijgt en kan optreden voor zijn fans buiten de Verenigde Staten. "We zijn bezig met het plannen van een toer in Europa en Afrika voor dit najaar."

De 42-jarige DMX, die bekend staat om zijn lange strafblad, werd vrijdagochtend opgepakt. Volgens zijn woordvoerder wordt DMX niet aangeklaagd voor rijden onder invloed, omdat hij een blaastest met succes doorstond.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d