Parkinson speelt kleine rol in serie Michael J. Fox

28 juli 2013 om 13:07 door Metro redactie
Parkinson speelt kleine rol in serie Michael J. Fox

(Novum/AP) - Parkinson speelt geen grote rol in de nieuwe serie The Michael J. Fox Show. Dat heeft de 52-jarige acteur Michael J. Fox, die de ziekte sinds begin jaren negentig heeft, laten weten tijdens een persconferentie. De nieuwe NBC-serie gaat over Mike Henry, gespeeld door Fox, een nieuwslezer met parkinson.

De manier waarop Fox omgaat met zijn ziekte is wel verwerkt in de serie. "Soms is het frustrerend en soms is het grappig. Ik moet er zo naar kijken en anderen ook", aldus de acteur, die eerder in de serie Spin City en de Back to the Future-films te zien was.

Fox speelde de afgelopen jaren gastrollen in onder meer de series Rescue Me en The Good Wife. Hierdoor kreeg hij inspiratie om weer meer te gaan acteren. "Ik dacht ineens: dit is wat ik doe", vertelt de acteur. "Ik ben geboren om dit te doen, het is wat ik graag wil doen. Dus ik dacht: waarom niet? Er is geen reden om het niet te doen."

The Michael J. Fox Show wordt vanaf 26 september uitgezonden bij het Amerikaanse tv-netwerk NBC. Naast Fox spelen onder anderen Betsy Brandt en Juliette Goglia een rol in de serie.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d