Munten prins George al bijna uitverkocht

25 juli 2013 om 23:06 door Metro redactie
Munten prins George al bijna uitverkocht

(Novum) - De munten die ter ere van de geboorte van prins George zijn geproduceerd zijn zeer populair. De zilveren munt, die tachtig pond kost, is inmiddels helemaal uitverkocht.

Van de gouden munt, waarvoor achthonderd pond moet worden neergelegd, ging negentig procent over de toonbank. Dat meldt de Britse krant The Telegraph. Van de zilveren munten zijn in totaal tienduizend exemplaren gemaakt. De gouden munten zijn 2013 keer geslagen.

De muntstukken zijn sinds maandag te koop, de dag dat het prinsje op de wereld werd gezet. Munthuis The Royal Mint heeft eerder al speciale penny's geproduceerd voor baby's die op dezelfde dag zijn geboren als de zoon van de Britse prins William en Kate.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d