'Lopez kreeg miljoenen voor omstreden optredens'

15 juli 2013 om 20:46 door Metro redactie
'Lopez kreeg miljoenen voor omstreden optredens'

(Novum) - Jennifer Lopez heeft volgens de Human Rights Foundation tien miljoen dollar verdiend door op te treden voor 'boeven en dictators'. "J.Lo heeft meerdere keren een aantal van de grootste misdadigers en diens vrienden ontmoet en vermaakt", schrijft de stichting op haar website.

Lopez trad vorige maand op voor de omstreden Turkmeense leider Goerbangoeli Berdimoechamedov. De zangeres zong Happy Birthday, Mr. President voor de jarige leider. Volgens de Human Rights Foundation heeft ze hier 2,5 miljoen dollar voor gekregen.

De woordvoerder van de zangeres liet eerder al weten dat als Lopez had geweten dat er problemen met mensenrechten waren in het land, ze het optreden had laten schieten. "Het is geen onwetendheid, maar gierigheid", reageert de Human Rights Foundation.

De stichting heeft Lopez gevraagd het geld dat ze verdiende met de omstreden optredens te geven aan instellingen die zich inzetten voor mensenrechten in Turkmenistan. De Human Rights Foundation heeft echter nog geen antwoord gehad.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d