André Rieu ontvangt miniatuurversie na concert

13 juli 2013 om 12:14 door Metro redactie
André Rieu ontvangt miniatuurversie na concert

(Novum) - André Rieu heeft vrijdagavond een miniatuurversie van zichzelf in ontvangst mogen nemen. De violist kreeg het beeldje na afloop van zijn concert uit handen van André van Duin. "Er is ontzettend veel zorg besteed aan het ontwerp van dit beeldje en ik ben er trots op", reageerde Rieu.

De kleine Rieu is gemaakt in opdracht van de TROS. De omroep geeft het beeldje de komende tijd weg aan nieuwe leden. "André heeft geposeerd voor het beeld", weet een woordvoerder van de TROS. "Vooral om de strijkstok is wat te doen geweest, omdat die echte haartjes bevat."

Rieu is niet de eerste die van de TROS een achttien centimeter hoge miniversie van zichzelf krijgt, Jan Smit ging hem in mei voor. De beeldjes zijn gemaakt in het kader van de campagne Houd Onze Muziek in Beeld, waarmee de TROS het publiek om steun vraagt voor de Nederlandse muziek.

De violist is tevens niet de laatste Nederlandse artiest die een miniatuur krijgt. De TROS wil een reeks artiesten laten vereeuwigen, maar wie de volgende is en wanneer dat beeldje komt, blijft een mysterie. "We hebben een lijst, maar daar doen we heel geheimzinnig over."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d