Macklemore breekt tent af op Best Kept Secret

21 juni 2013 om 23:38 door Metro redactie
Macklemore breekt tent af op Best Kept Secret

(Novum) - Het was vrijdagavond duwen en trekken geblazen bij het optreden van Macklemore op Best Kept Secret, dat dit weekeinde zijn vuurdoop beleeft. Ruim voor aanvang van de show stond tent 3 al helemaal vol, voornamelijk met gillende tienermeisjes.

De Amerikaanse rapper, die werd vergezeld door Ryan Lewis, begon zijn optreden in het Brabantse Hilvarenbeek met het nummer Ten Thousand Hours, waarna meteen de hit Thrift Shop volgde. Macklemore sprong en danste op het podium, deed een cape om en droeg een pruik. Na zijn andere grote hit, Can't Hold Us, hield een deel van het publiek het voor gezien.

Eerder op de dag trapten Wave Machines, Drenge en Danny Brown de eerste, overigens uitverkochte, editie van het nieuwe festival af op het terrein van de Beekse Bergen. "We zijn vereerd dat we hier mogen staan, bij deze eerste keer", zei de zanger van Wave Machines. De Britse rockband speelde onder meer het nummer Ill Fit.

Bij een andere Britse band, Bloc Party, gingen de voetjes ook van de vloer. "Ik heb het nog nooit zo naar mijn zin gehad in Tilburg", grapte zanger Kele Okereke. "Om dat te gedenken spelen we nu een nummer dat nog niet uit is." Afgelopen week werd bekend dat Bloc Party minstens een halfjaar pauze neemt na het festivalseizoen. Volgens gitarist Russell Lissack is er nogal wat wrijving tussen de bandleden.

Het was geen verrassing dat het publiek ook massaal naar het optreden van Arctic Monkeys, dat zijn optreden met een nieuw nummer begon, kwam kijken. De mannen speelden met de ondergaande zon op de achtergrond op de eerste festivaldag, die geheel droog verliep. Af en toe was er zelfs een zonnestraaltje te zien.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d