Louis Talpe: “Mike spelen is echt heel cool”

24 juni 2013 om 09:58 door Job Halkes
Louis Talpe: “Mike spelen is echt heel cool”

Afgelopen weekend kroop Louis Talpe (32) tijdens het Studio 100 Zomerfestival in Ahoy weer in zijn rol als Mega Toby. Bij ouder publiek is hij beter bekend als Mike Brandt uit Goede Tijden, Slechte Tijden. Metro legde hem vijf prikkelende stellingen voor.

Mega Toby of Mike Brandts?
Het maatpak van Mike is toch iets mooier en stylisher dan dat van Toby. Het zijn twee uiteenlopende personages. Toby is ‘save the day’ en Mike loopt rond om mensen te vergiftigen of zwanger te maken. Maar dat vind ik echt een heel coole rol. Er zijn weinig mensen die het personage graag zien, maar ze zien dat het gespeeld is. Ze kennen me als acteur van andere dingen. Als ik dit al 30 jaar zou doen, dan zou ik me er echt mee vereenzelvigen. Of ik een tweede Jef Alberts ga worden? Dat zie ik niet gebeuren. Maar ik word op straat wel herkend en nageroepen. Soms zo van ‘Wat doe je met Lorena?!’, maar in Antwerpen waar ik woon, valt het wel mee. Mike is in de serie is steeds donkerder geworden. Mijn begintijd bij GTST is heel overweldigend geweest. Vlak voordat ik op vakantie ging kreeg ik te horen dat ik de rol kreeg en toen ik terugkwam was het meteen baf, aan de slag. Het ging zo snel. Ik kreeg ‘s ochtends het script en vroeg of het voor een week was, maar het was voor een dag. Dat was wel wennen.

Vlaamse friet of Hollandse kost?
Vlaamse friet, absoluut. Maar ik moet minderen. De winter duurde zolang en het strand leek steeds zo ver weg, dus ik dacht vaak een frietje kan geen kwaad. En bovendien ging ik toch naar de sportschool. Maar nu is het cutting down, nog één keer per twee weken.

Vrijgezel of relatie?
Ik heb al drie jaar een relatie (met de Duitse actrice Alicia Endemann, red.) en heb mijn vrijgezellentijd goed beleefd en ervan genoten. Heerlijk om geen verplichtingen te hebben naar iemand toe. Er was ook niet iemand met wie ik een ‘klik’ had zoals ik die nu wel heb. Zij spreekt inmiddels heel goed Nederlands, maar van de week vroeg ze of we toch niet één of twee dagen Duits konden gaan praten. Ze studeert nu ook in Antwerpen. Of wij trouwplannen hebben of kinderen willen? Kinderen hoeft van mij nu niet. Trouwen ooit wel, maar er is geen deadline voor.

Acteur op tv en film of voor publiek?
De uitdaging voor theater is voor mij groter. Het is een tijd geleden en grote stukken heb ik al lang niet gedaan. Het zou een andere richting uit zijn. Nu is het werk alleen tv en dat is niet te combineren. Vorig jaar heb ik daar nog over gesproken met een grote theaterproducent, maar dat paste gewoon niet. En als ik het doe, moet het goed zitten. Ik hou van nieuwe dingen, maar het moet passen.

Diner met je vriendin of met vrienden de kroeg in?
Ah, ik ga antwoorden ‘een romantisch diner’. Je herinnert me eraan dat ik dat nodig moet doen. Ik beloof Alicia al zo lang dat we naar een restaurant in Antwerpen gaan om te eten, maar het komt er maar niet van. Het staat bovenaan mijn to do-list. Ik beloof om dit binnen een week te gaan doen.
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d