Holland houdt nog heel erg van Hazes

17 juni 2013 om 05:15 door Erik Jonk
Holland houdt nog heel erg van Hazes

Het is nog lang niet over met de liefde van Nederland voor de levensliederen van André Hazes. Bijna negen jaar is hij al weer dood, maar we brullen ‘Een Beetje Verliefd’ en ‘Droomland’ nog net zo hard mee. Dat bleek dit weekend (en vanavond, maandag 17 juni, voor het laatst) wel weer in de Ziggo Dome in Amsterdam. Zestigduizend mensen kwamen af op dat wat eigenlijk zo’n simpel evenement leek: Hollandse artiesten zingen Hazeshits.

Dat was het dan ook wel, maar het werd goed gebracht. Met wat slim lampjesophangwerk veranderde de Ziggo Dome in een onvervalste Jordaankroeg, daar waar je de Hazesnummers toch het liefst ongegeneerd meezingt. Onder leiding van Jeroen van der Boom, Roxeanne en Dré Hazes en de prima band van Eric van Tijn, gebeurde dat ook. Holland Zingt Hazes werd in ieder geval zaterdag één groot feest waar de vijftienduizend na de eerste show zondag nog even schor van zullen zijn geweest.

Natuurlijk waren Martijn Fischer (foto) en Chantal Janzen er als afgevaardigden van de musical Hij Gelooft In Mij bij. Maar ook Xander de Buisonjé, Ben Saunders, Peter Beense, Willeke Alberti, Trijntje Oosterhuis André van Duin, Glennis Grace, Berget Lewis, Jason Bouman (tv-zoektocht 'de beste volkszanger') en Leona Philippo. Bijna veertig nummers uit het genre van Hazes werden gebracht. Hoogtepunten? Genoeg (zie Metro's top 10 hieronder). Dieptepuntje? Wat was het geluid hard! Verder kan die Hazes nog wel even mee. De Ziggo Dome zal volgend jaar gewoon weer een volle kroeg zijn. "Vanavond zijn we samen", klonk Hazes al tijdens de opening. Of Jeroen van der Boom: "Er is geen feest, er is geen verdriet zonder Hazes." En zo is het.

Metro's Top 10 Holland Zingt Hazes in willekeurige volgorde.

• Droomland, André van Duin / Martijn Fischer. Van Duin bleek niet de beste zanger van de avond, maar pakte de Ziggo Dome met simpele handelingen helemaal in. Deed zelfs een stukje Barbara Streisand, omdat hij toch op de plek stond waar de grande dame een week eerder ook vertoefde. Had ook het slechtste bruggetje van de avond, richting dit nummer: "Ziggo Droom." Maar ja, Van Duin hè.

• Ik Ben Een Gokker, Ben Saunders. 'Soulvol' gebracht.

• Want Ik Hou Van Jou, Trijntje Oosterhuis. Trijntje keek wel héél opzichtig in de autocue aan de rand van het podium, maar oei, die stem.

• Zo Heb Ik Het Nooit Bedoeld, Xander de Buisonjé. Hij kan meer dan alleen Zij Gelooft In Mij.

• Ik Blijf Bij Jou, Jason Bouman. Goeie stem hoor, die nieuwkomer. Amper een dag vader flikte hij het toch maar.

• Zeg Maar Niets Meer, Roxeanne Hazes / Jeroen van der Boom. Massaal meezingmoment.

• Bloed, Zweet en Tranen, Roxeanne Hazes. Massaal meezingmoment 2.

• Zondag, Martijn Fischer. Hij beloofde in een interview met Metro te verrassen met een nummer dat je niet altijd meer hoort en hij deed het overtuigend.

• Geef Mij Nu Je Angst, Chantal Janzen. We waren even teleurgesteld dat Guus Meeuwis er niet bij was, maar ze deed het ingetogen en mooi. Groots onthaald ook door de 15.000 toeschouwers.

• Niemand Laat Zijn Eigen Kind Alleen, Willeke Alberti en Dré Hazes. Dochter en zoon van de man die vader Hazes ontdekte. Dat moest zo zijn.

Wie op Youtube wil zoeken en terugkijken, de volgende nummers passeerden ook deze ruim 2,5 uur Holland Zingt Hazes: Buona Sera, Oh Marie, Come Prima, De Vlieger, Ik Heb Het Altijd Al Geweten, Een Beetje Verliefd, Zomer, Kleine Jongen, Ik Meen 't, Ik Leef Mijn Eigen Leven, Amor Amor Amor, Weest Zuinig Op Mijn Meissie, Jij Bent 't Leven, Waarom, 't Rode Licht, Voor Mij Geen Slingers Aan De Wand, Eenzame Kerst, Een Vriend, De Glimlach Van Een Kind, Wat Is Dan Liefde, Koud Zonder Jou, Poei Poei, Volare, Piove, Uit M'n Bol, Zij Gelooft In Mij, Wij Houden van Oranje, Het Laatste Rondje.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d