Henkjan Smits: ik ben niet ziek

24 juni 2013 om 08:37 door Metro redactie
Henkjan Smits: ik ben niet ziek

(Novum) - Henkjan Smits is naar eigen zeggen niet ziek. Vorige week werd bekend dat er prostaatkanker is geconstateerd bij de 51-jarige talentscout. Hij is echter positief en strijdvaardig, laat hij maandag weten in De Telegraaf.

"Het enige waar ik tegenop zie, is de operatie waarbij mijn prostaat wordt verwijderd", zegt hij over de 'heel ingrijpende operatie', waarvoor hij een maand of twee de tijd moet nemen. "Het is zo vreemd te weten dat ik er binnen nu en twee weken heel anders bij zal zitten. Want ik voel me op dit moment fysiek niet anders dan anders. Ik zeg ook steeds: ik ben niet ziek, ik heb alleen een tumor. Ik definieer ziek zijn als disfunctioneren, vandaar."

Smits verzorgt veelvuldig lezingen en coaching, wat hij tijdelijk stil moet leggen. "Natuurlijk is dat altijd lastig, maar de bedrijven waar ik de komende tijd zou verschijnen hebben allemaal laten weten: we wachten op jou", vertelt hij. "En dat is een grote geruststelling. Want ik zal de komende tijd al mijn energie nodig hebben voor mijn herstel." Smits gaat op 2 juli onder het mes en hoopt in september weer aan het werk te kunnen gaan.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d