Green Day sluit Pinkpop 2013 groots af

16 juni 2013 om 22:52 door Romanca van Vuure
Green Day sluit Pinkpop 2013 groots af

Green Day
Mainstage, zondag, 20.30 uur
Wat is het? Een Amerikaanse punkrockband uit Oakland, Californië.
Laatste album: Un...Dos...Tré!

Recensie:
Om kwart over acht stond de helft van het veld voor de mainstage al vol toeschouwers. Een roze konijn komt het podium op gerend dat het publiek al een beetje warm maakt, daarna volgt de band Green Day, headliner van deze Pinkpop. Al na twee nummers krijgt de band alle fans in beweging. Fans worden uitgenodigd om het podium te beklimmen, een bekend fenomeen bij Green Day. Wanneer zanger Billie Joe Armstrong even geen zin heeft om te zingen, geeft hij de microfoon gewoon aan een fan. Eén had veel geluk en kreeg een gitaar mee naar huis. De band is deze avond erg vrijgevig. Wc-rollen gooit Armstrong het publiek in en t-shirts worden het publiek in geschoten. Een spetterende show en een goede afsluiter van Pinkpop 2013. 

Hoogtepunt: de wc-rollen die zich over het publiek verspreidden en de t-shirts die werden afgeschoten. 
Dieptepunt: elk nummer duurde wel bijna tien minuten.

Cijfer: 9

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d