Glastonbury kijkt uit naar show The Rolling Stones

29 juni 2013 om 06:21 door Metro redactie
Glastonbury kijkt uit naar show The Rolling Stones

(Novum) - The Rolling Stones staan zaterdagavond als afsluiter van de dag op het hoofdpodium van Glastonbury. Het is voor het eerst dat de band, die vorig jaar vijftig jaar bij elkaar was, optreedt op het grootste festival van Groot-Brittannië. Glastonbury duurt nog tot en met zondag.

Michael Eavis, de bedenker van Glastonbury, benadrukte dat geld niet de reden was van de jarenlange afwezigheid van The Rolling Stones. Het festival staat erom bekend geen torenhoge bedragen neer te tellen voor artiesten. "We hebben altijd een wensenlijstje, waar alleen de beste bands op staan", vertelde hij aan radio en tv-blad Radio Times. "We hebben een hoop namen kunnen wegstrepen. The Rolling Stones bleven als enigen over." Volgens gitarist Keith Richards was een show op Glastonbury er de voorbije jaren gewoon 'nooit eerder van gekomen', terwijl Mick Jagger verschillende keren beweerde dat de band gewoon nooit eerder was gevraagd. "Maar ik heb er wel zin in, want het is een legendarisch festival en wij zijn een legendarische band", zei Richards tegen de BBC.

The Rolling Stones geven een show van ruim twee uur, waarvan een uur mag worden uitgezonden op BBC. Op Glastonbury, waarvoor vorig jaar binnen recordtijd 135 duizend kaarten werden verkocht, staan zaterdag ook artiesten als Ben Howard, Two Door Cinema Club en Azealia Banks.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d