BBC legt het buitenleven van de kat vast in tv-programma

14 juni 2013 om 13:59 door D. van Aken
BBC legt het buitenleven van de kat vast in tv-programma

BBC heeft een heerlijk programma voor kattenliefhebbers. In het tv-programma 'Horizon: The Secret Life of the Cat' wordt het buitenleven van de huiskat vastgelegd.

Elke katteneigenaar heeft zich namelijk weleens afgevraagd waar hun pluizige vriendje uithangt als die op pad gaat. Voor vijftig katten uit het Britse Shamley Green is dat buitenleven geen geheim meer, met dank aan een onderzoek van BBC en de Londense universiteit ‘Royal Veterinary College’.

Voor het onderzoek werden onder meer Ginger, Chip en Sooty voorzien van een GPS-systeem, en gedurende verschillende periodes van 24 uur geobserveerd. Het resultaat? Katten blijken grondgebied te delen en vermijden confrontatie met andere katten. Maar soms, zo blijkt uit videomateriaal, is er gekibbel over gemeenschappelijk territorium.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d