Andy Burrows: 'Het spelen zal nooit helemaal hetzelfde zijn'

15 juni 2013 om 12:46 door Romanca van Vuure
Andy Burrows: 'Het spelen zal nooit helemaal hetzelfde zijn'

In 2007 speelde hij als drummer in de band Razorlight en schreef hij voor hen onder andere de hit ‘America’. Dit jaar staat hij zelf als zanger op het Brand Bier Stage met zijn eigen band. Wij hebben het over Andy Burrows. Met zijn mooie, heldere stem deed hij vrijdag zijn eigen ding op Pinkpop. “Bij Razorlight voelde ik mij claustrofobisch”, vertelt hij ons in een interview.

Op 9 mei zou hij optreden in Oosterpoort. Door een ongeluk met glas verwondde hij zijn hand. “Ik had ongeveer twintig procent beschadigd. Het is goed afgelopen”, vertelt de muzikant. Een maand lang heeft hij niet kunnen spelen. “Ergens was het ook een geluk bij een ongeluk. Nu kon ik bij mijn gezin zijn. Het spelen zal niet helemaal hetzelfde zijn als voor het ongeluk, maar ik heb er een mooi litteken aan overgehouden”, vertelt hij met trots.

Gezin

"Een van de redenen dat ik uit Razorlight ben gestapt is mijn gezin", aldus de Britse zanger, zittend aan een tafeltje backstage. Het was een van de moeilijkste beslissingen in mijn leven. Ik dronk te veel, voelde me een beetje claustrofobisch. Ik kon mijn eigen ding niet doen, mijn eigen tijd niet indelen. Het was heel zwaar.”

De muzikant heeft zijn vrouw leren kennen in Parijs, toevallig in hetzelfde jaar dat hij met de band Razorlight op Pinkpop 2007 optrad. “Wij kregen een dochter - zij is nu vijf jaar oud - en dat bracht veel verantwoordelijkheden met zich mee. Dat maakte het ook een ‘enge’ en grote stap om de band te verlaten. Ik heb er geen spijt van.”  Hij mag zichzelf dan hebben omgeschoold tot zanger, maar: “Het voelt weliswaar natuurlijk om mijn eigen songs te kunnen zingen, maar drummen blijft mijn grootste passie." 

Festival

Hij vindt het leuk dat hij weer is uitgenodigd door de organisatie van Pinkpop. “Ik vind het een leuk festival. De sfeer is heel fijn, de setting mooi en de line-up vaak sterk. Ik speel graag in Nederland. Ik hou van het Nederlandse publiek. Zij zijn erg aardig voor me hopelijk nu ook”, sluit hij af met een knipoog.

Pinkpop-festival kijktips van Andy Burrows:

  • Phoenix, zaterdag 15 juni om 20.15 tot 21.156 uur om de 3FM Stage.
  • Tom Odell, zondag 16 juni om 12.00 tot 12.50 uur op de 3FM Stage.  

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d