(Wit) Russische leiders boos na Eurovisie Songfestival 2013

21 mei 2013 om 18:17 door Romanca van Vuure/ANP
(Wit) Russische leiders boos na Eurovisie Songfestival 2013

Zowel Wit-Rusland als Rusland is de uitslag van de Eurovisie Songfestival 2013 slecht bevallen. Dat meldden verschillende Russische media dinsdag. 

De Wit-Russische president Alexander loekasjenko beschuldigt de organisatie van het liedjesfestival van fraude. Zijn land zou van Rusland nul punten hebben gekregen. "Dit toont in hoeverre deze wedstrijd niet alleen politiek is, maar zelfs vals", fulmineerde hij. Wit-Rusland eindigde met 48 punten als zestiende. 

Ook de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov, is de uitslag niet goed bekomen. Na een ontmoeting met zijn Azerbeidzjaans collega kondigde hij een onderzoek aan om uit te vinden waarom de 10 punten uit Azerbeidzjan niet naar Rusland waren gegaan. Door deze 'geweldige schande' eindigde de Russische inzending op de vijfde plaats.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d