Gemengde reacties op moedermelk drinkende Paul de Leeuw

13 mei 2013 om 09:11 door Charlotte Boudesteijn
Gemengde reacties op moedermelk drinkende Paul de Leeuw

Een fragment uit het tv-programma Langs de Leeuw, waarin Paul de Leeuw zaterdagavond melk uit de borst van een moeder dronk, heeft tot veel reacties geleid op social media. Een van hen, Nel Veenman zag het zaterdag gebeuren. “Het past bij hem. Hij heeft de borstvoeding met deze actie wel op de kaart gezet. Wel vind ik het jammer dat er niet live een kindje door een moeder aan de borst werd gevoed”, zegt ze.

De Leeuw had moeders van het Moedermelk Netwerk in de studio uitgenodigd om over het afstaan van moedermelk te praten. “Ik mag zeker niet aan de tiet hangen van iemand?”, vroeg De Leeuw. Eén van de moeders stemde in, waarna hij uit haar borst dronk.

Chella Verhoeven, van het Moedermelk Netwerk geeft toe dat ze erg hard heeft moeten lachen om De Leeuw. “Het was een spontane actie volgens mij, van beiden kanten. Natuurlijk zijn er uitspraken uitgeknipt, maar Wendy gaf wel toestemming. Misschien hadden ze het iets anders kunnen monteren”, zegt ze. Verhoeven verwacht niet dat de actie van de Leeuw moeders af zal schrikken.

Het productiebedrijf van Paul de Leeuw wil niet reageren op de uitzending. “Wij hebben niets toe te voegen op wat is uitgezonden”, lieten zij aan Metro weten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d