Veel steun voor petitie tegen Koningslied

19 april 2013 om 14:26 door Dave van Aken / Novum
Veel steun voor petitie tegen Koningslied

Op internet is een petitie tegen het Koningslied te ondertekenen. Het nummer voor Willem-Alexander, dat vrijdagochtend in première ging, wordt door een groot aantal mensen afgekraakt. Rond 14.00 uur hadden ruim tweeduizend mensen hun handtekening gezet op de website. Volkskrant-columniste Sylvia Witteman is de tweede ondertekenaar.

De petitie kan je hier ondertekenen

In reacties worden woorden als 'zwakzinnig', 'troep' en 'vreselijk' gebruikt. Ook bekend Nederland windt er geen doekjes om. "De tekst van het Koningslied is schokkend", twitterde cabaretier Wim de Bie. "We leven in een open inrichting."

Jochem Myjer vindt het liedje, dat is gecomponeerd door John Ewbank, tot de derde minuut 'prima'. "Maar daarna zakte mijn broek volledig af van verbazing!" Nico Dijkshoorn komt met een eigen suggestie voor de tekst van het Koningslied. "Deze tekst voelt als een dolk, in mijn rug namens het volk", twitterde hij.
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d