The Voice of Holland compleet met Ali B als vierde coach

2 april 2013 om 08:32 door D. van Aken
The Voice of Holland compleet met Ali B als vierde coach

Ali B. wordt de vierde coach tijdens het vierde seizoen van The Voice of Holland. Dat heeft RTL bekend gemaakt. De rapper vult samen met Ilse DeLange de lege stoelen op die VanVelzen en Nick & Simon hebben achtergelaten. Ali B is binnenkort ook te zien als jurylid in X Factor.

“Het is gelukt om weer een fantastische groep coaches bij elkaar te krijgen. Ali B geeft met zijn achtergrond ‘The voice of Holland’ een heel nieuwe impuls. Hij heeft de afgelopen tien jaar naam gemaakt met het maken en produceren van hiphop en urban pop en heeft met grote namen samengewerkt, waaronder natuurlijk Marco Borsato. Naast zijn deskundigheid weet hij ook zijn humor en gevatheid als extra wapens in te zetten”, aldus Erland Galjaard, Programma Directeur RTL Nederland.

Reactie Ali B.

Rapper Ali B. is heel enthousiast over zijn nieuwe rol als jurylid bij The Voice of Holland, vertelt hij dinsdag in De Telegraaf. “Ik was volop bezig met de voorbereidingen voor X Factor toen ik door RTL werd benaderd voor The Voice”, vertelt de rapper. "Toch wilde ik wel eerst graag de motivatie daarachter weten. Toen ik vervolgens hoorde dat ik boven aan het verlanglijstje van (juryleden) Marco en Trijntje stond, twijfelde ik geen moment meer.”

Ali B. is mede gevraagd omdat hij de internetgeneratie moet aanspreken, vertelt hij. “Ik heb miljoenen views op YouTube op nummers die bij het grote publieke nauwelijks bekend zijn. Dat is een andere manier van muziek produceren.”

Dat hij de andere coaches al goed kent is volgens Ali ook een voordeel. “Marco Borsato, met wie ik in 2004 het nummer Wat Zou Je Doen maakte, stond aan de wieg van mijn carrière. Maar ook Trijntje en Ilse ken ik al jaren. Tussen deze medecoaches kan ik gewoon eerlijk zijn.”

Het vierde seizoen van ‘The voice of Holland’ gaat komend najaar van start.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d