René Froger verhoord in auteursrechtenzaak

2 april 2013 om 08:51 door Novum
René Froger verhoord in auteursrechtenzaak

René Froger wordt volgens De Telegraaf voor de rechtbank gehoord vanwege een auteursrechtenkwestie. Volgens zijn voormalig manager en liedjesschrijver John van Katwijk verzwijgt de zanger al jarenlang optredens voor auteursrechtenorganisatie Buma.

"De artiest is verplicht om opgave te doen, maar René doet dat alleen van grote optredens", zegt Van Katwijk in De Telegraaf. Volgens Van Katwijk heeft Froger verschillende liedjesschrijvers, onder wie hemzelf, in totaal voor honderdduizenden euro's gedupeerd door bepaalde optredens niet te melden. Schrijvers van de nummers die hij zingt, lopen daardoor inkomsten mis.

Volgens de advocaat van Van Katwijk wordt een zaak aangespannen tegen Buma.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d