Op zoek naar het nieuwe Koningslied

21 april 2013 om 13:19 door Romanca van Vuure
Op zoek naar het nieuwe Koningslied

Nu John Ewbank zijn ‘Koningslied’ heeft terug getrokken, zoekt Nederland naar een alternatief. Hier onder een paar mogelijke vervangers.


 

Dit lied is geschreven door twee Utrechtse studenten: Allard Amelink en Huib Verhoeven. Zij hebben hun lied vrijdag op YouTube gezet. Het bleek direct een tegenhanger van het Koningslied van John Ewbank. “Tijdens een biertje in de binnenstad kwamen wij op het idee een vrolijk liedje te maken”, vertellen de twee aan De Telegraaf. “Liedjes maken doen wij wel vaker. In twee avonden hebben wij het ingezongen op de studentenkamer van een vriend.” Het lied is al ruim 250.000 keer bekeken op YouTube.
 

Het bedanklied van RTL Boulevard heeft ook de kans om tot het officiële Koningslied te worden bekroond. Dat blijkt uit de poll die is gehouden onder de Telegraaf Privé lezers. De meeste stemmers kozen voor dit lied als alternatief. Het was het eerste nummer rond de troonwisseling dat een hit werd. Het 'bedankt Beatrix nummer' kwam gelijk op de nummer twee van de Mega Top 50 te staan. RTL Boulevard United heeft voor dit lied met zeventien artiesten samengewerkt. Op de single zijn onder andere stemmen van Frans Bauer, René Froger, Xander de Buisonjé, Danny de Munk, Josje Huisman, Najib Amhali, Pia Douwes, Wolter Kroes, Lieke van Lexmond, Sandra Reemer, Tim Douwsma, Willeke Alberti, Danny Froger, Jeroen van der Boom, Ralf Mackenback, Albert Verlinde en Winston Gerschtanowitz te horen. De melodie van het lied was al bekend. In 1996 werd het gebruikt als reclamedeuntje voor de Postbank.
 

Het lied van de 3J’s blijkt ook een mogelijke winnaar, dat blijkt ook uit de poll van De Telegraaf Privé. Het is de laatste single waarop Jaap de Witte is te horen. Hij heeft zijn stokje officieel overgedragen aan zijn zoon Jan.  

Andre van Duin kwam dit jaar met een carnaval kaskraker ‘Oranje Boven’. Al meteen waren er 300.000 downloads. In verband met de aanstaande troonafstand heeft Van Duin zijn tekst veranderd in een ode aan de toekomstige koning en dienst echtgenote. Bertus Bintje en het Oranjekoor ‘Weer Geen Lintje’ brengen op geheel eigen wijze een vernieuwde versie van ‘Oranje Boven’ ten gehore. De komiek noemt het lied het “troonswelkomscadeau voor de nieuwe majesteit.”
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d