Marleen van der Loo in Love Story

25 april 2013 om 16:01 door Romanca van Vuure
Marleen van der Loo in Love Story

Marleen van der Loo, bekend van Op Zoek Naar Evita en A Star is Born, heeft een rol weten te bemachtigen in de musical Love Story die vanaf november 2013 te zien is in de Nederlandse theaters. De actrice gaat de rol van moeder van Jenny vertolken. Het personage Jenny wordt ingevuld door Celinde Schoenmaker.

Al twintig jaar is Van der Loo actief in de musicalsector van Nederland, Duitsland, Oostenrijk en België. Zij speelde hoofdrollen in musicals als Elisabeth, Evita, Mamma Mia!, Aida, 3 Musketiers, Cyrano, Nine, Hello Dolly, foodlose, Cats, Ciske de Rat, 1953-de Musical en Kruimeltje. En zo heeft de musicalactrice nog veel meer op haar lijstje staan. Deze zomer schreef zij haar eerste solovoorstelling ‘De Zachte Krachten’ in opdracht van Stichting Kunstklank. Afgelopen maand was Marleen al enkele keren te zien in de hoofdrol van Rose in de musical Aspects of Love. Ook heeft ze een aantal keer een gastrol weten te bemachtigen voor televisieprogramma’s. Zo is ze te zien geweest in de serie Topstras en Van God Los.

Love Story

De musical Love Story gaat over de rechtenstudent Oliver. Hij komt uit een rijke familie en wordt verliefd op Jenny, een muziekstudente en afkomstig uit een arbeidersgezin. De twee besluiten te trouwen, tegen de wil in van de vader van Oliver. Jenny geeft haar eigen droom om concertpianiste te worden op om Oliver te kunnen onderhouden tijdens zijn studie. Die beslissing brengt haar in conflict met haar liefhebbende vader. Na zijn afstuderen sluit Oliver zich aan bij een advocatenkantoor in New York en probeert het paar een kind te krijgen. Als dit niet meteen lukt, bezoekt Jenny een dokter. Een dag later valt hun wereld uiteen.

Joop van den Ende Theaterproducties presenteert de reizende musical Love Story. De script is geschreven door Jan Rot en de musical wordt geregisseerd door Paul Eenens. Na een succesvolle periode op West End was de musical ook te zien in Philadelphia en binnenkort in de Nederlandse theaters. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige boek van Erich Segal. De rol van Oliver wordt gespeeld door Freek Bartels.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d