Marco Borsato maalt niet om kritiek op Koningslied

19 april 2013 om 13:24 door Metro redactie
Marco Borsato maalt niet om kritiek op Koningslied

Marco Borsato maakt zich niet druk om de kritiek op het Koningslied. Via Twitter liet een groot aantal mensen weten bepaald niet onder de indruk te zijn van het nummer voor Willem-Alexander. "Als kok kun je nooit naar alle monden koken zoals je nooit een muziekstuk kan creëren dat door iedereen mooi gevonden wordt", laat Marco Borsato weten aan Novum Nieuws.

De zanger werkte met onder anderen Jim Bakkum, Glennis Grace en Trijntje Oosterhuis aan het lied, dat is gecomponeerd door John Ewbank. "Het Koningslied is bedoeld voor iedereen die het koningshuis een warm hart toedraagt."

Borsato vindt het mooi dat er veel plannen zijn voor de dag van de troonswisseling en juicht alle initiatieven die bijdragen aan het 'oranjegevoel' toe. "Wij, 45 artiesten en muzikanten, hebben samen met John Ewbank een positieve bijdrage willen leveren aan deze dag en naar mijn mening zijn we daar bijzonder goed in geslaagd."

Veel bekende Nederlanders hebben kritiek geuit op het Koningslied, dat vrijdagochtend in première ging op Radio 2. "Jongens, dit kan écht niet", twitterde acteur Thijs Römer. Nico Dijkshoorn is zelfs voor een 'milde steniging' van iedereen die aan de 'wanstaltige troep' heeft meegewerkt.

Ook Wolter Kroes is niet helemaal tevreden en denkt dat Nederland op 30 april niet massaal meezingt. "Het Koningslied is een prachtig nummer, maar gaat zijn doel voorbij streven. Het volk gaat dit niet meezingen omdat het geen meezinger is." Kroes zingt niet mee met het Koningslied, maar verleende zijn medewerking aan het bedanklied van RTL Boulevard voor koningin Beatrix.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d