Koningslied op nummer 1 iTunes-hitlijst

19 april 2013 om 12:34 door Romanca van Vuure/Novum
Koningslied op nummer 1 iTunes-hitlijst

Binnen enkele uren heeft het  officiële Koningslied   de eerste plek van de Nederlandse iTunes-hitlijst bereikt. het nummer voor Willem-Alexander is gecomponeerd doo rJohn Ewbank. Het nummer heeft het bedanklied van RTL voor koningin Beatrix naar de tweede plek verdreven. 

Zowel een woordvoerder van het Nationaal Comité Inhuldiging als van platenmaatschappij Universal laat aan Novum Nieuws weten blij te zijn met de koppositie. Het Koningslied was vrijdag om 08.30 uur voor het eerst te horen in het Oranjejournaal van Radio 2 en direct daarna downloadbaar voor 99 cent.

De videoclip gaat maandag in première. Het nummer, dat ruim vijf minuten duurt, werd door 51 artiesten ingezongen. Onder anderen Marco Borsato, Ali B, Trijntje Oosterhuis, Lee Towers en Gerard Joling zongen mee. Het lied wordt 30 april opgevoerd in de Rotterdamse Ahoy, tijdens het meezingconcert Samen voor Oranje.

Waardering

Het Koningslied wordt bepaald niet door heel bekend Nederland gewaardeerd. "Ik ben voor een milde steniging van iedereen die aan deze wanstaltige troep heeft meegewerkt en nog gaat meewerken", twitterde Nico Dijkshoorn.

"Er wordt hard gewerkt aan een site waar jullie je massaal mogen afmelden als onderdaan", reageerde Volkskrant-columniste Sylvia Witteman. "Het is maar goed dat we het Koningslied niet naar het Songfestival sturen", reageerde royaltydeskundige Marc van der Linden.
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d